Kosten van advies

Uitvaart advies, het is iets waar we eigenlijk liefst van allemaal zo lang mogelijk mee zouden wachten, maar dat is niet zo verstandig. Iedere dag opnieuw lopen we namelijk grote risico’s, bijvoorbeeld in het verkeer. Het komt dan ook regelmatig voor dat zelfs jonge mensen die het niet meteen hadden verwacht met de dood te maken krijgen. Zij hebben dan vaak nooit de mogelijkheid gehad om aan te geven hoe hun uitvaart er bij voorkeur uit moet komen te zien. In ieder geval, uitvaart advies kan in dergelijke gevallen zeer interessant zijn. Wacht er ook niet te lang mee en zorg er voor dat jouw uitvaart er precies zo uit zal komen te zien als je het jezelf had voorgesteld.

U heeft het misschien inmiddels vernomen in de kranten of op televisie. Er is iets veranderd in de vergoeding die een financieel adviseur van een verzekeraar ontvangt. Vanaf 2013 krijgt de onafhankelijke financieel adviseur voor het afsluiten van een uitvaartverzekering geen provisie meer. Het provisieverbod dus.

Voor het afsluiten van een uitvaartverzekering vraagt een verzekeringsadviseur een directe vergoeding.

– De kosten voor telefonisch advies zijn eenmalig € 45,- ( gemiddelde bedragen )

– De kosten voor een advies bij u thuis zijn eenmalig € 275,- ( gemiddelde bedragen )

Zo ging het eerst.

Heeft u in het verleden een verzekerings product afgesloten dan heeft de desbetreffende verzekeraar de vergoeding rechtstreeks aan de de adviseur uitvaartverzekeringen uitbetaald. Dit was in uw premie verwerkt, in de vorm van een eenmalige of een doorlopende provisie.

Zo gaat het nu.

Om de verhouding tussen een onafhankelijke adviseur en een verzekeraar openlijk zichtbaar te maken, is gekozen voor een nieuwe adviesbeloning voor verzekeringsadviseurs: een vooraf afgesproken vergoeding tussen de klant en de adviseur. In Engeland bestaat dit systeem al enkele jaren.

Online of advies

Afspraken maken

Bij het maken van een afspraak zal u tijdens het eerste gesprek uitleg krijgen op welke vergoedingsbasis de verzekeringsadviseur u advies geeft en wanneer de ‘teller’ precies gaat lopen. De gemaakte afspraken legt u vast in een dienstverleningsdocument dat u samen ondertekent. Voordat u heeft getekend betaalt u dus niets.

Soorten adviesvergoedingen

  • Per uur factureren, vooraf weet u dan niet precies hoeveel het advies in totaal gaat kosten
  • Per advies factureren, u weet dan precies wat u gaat betalen
  • Per maand doorberekenen, eventueel met een extra service zoals de aangifte van uw inkomstenbelasting.

 

Uitvaart advies door uitvaartverzekeraars

Wanneer je graag advies wenst in te winnen met betrekking tot jouw uitvaart spreekt het voor zich dat je daarvoor bij de vele uitvaartverzekeraars aan het juiste adres bent. Zij kunnen je een glashelder beeld geven van de mogelijkheden die de uitvaartverzekering je te bieden heeft en daarnaast krijg je op die manier uiteraard ook een glashelder beeld van het prijskaartje dat aan de uitvaartverzekering van je keuze is verbonden. De meeste mensen die een uitvaartverzekering wensen aan te vragen twijfelen vaak over wat er precies in de verzekering is inbegrepen en wat niet. Om daar een duidelijk beeld van te krijgen is het steeds interessant om de nodige vragen te stellen aan de uitvaartverzekeraar van je keuze. Uitvaart advies is gratis en je bent er zeker van dat je uitvaart er precies zo uit zal zien als je zelf wil.

Jouw uitvaart, een persoonlijke keuze

Hoe interessant het advies dat je krijgt van uitvaartverzekeraars ook mag zijn, in principe is iedere uitvaart zeer persoonlijk. De ene persoon zal bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een intieme begrafenis terwijl iemand anders liever zal willen kiezen voor een crematie. Kies je voor het laatste, dan beschik je meteen nog over een aantal bijkomende mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld graag uitgestrooid worden of wil je in een mooie urne in de muur bijgeplaatst worden? Het zijn stuk voor stuk vragen waar de meeste mensen allemaal verschillende antwoorden op zullen geven. Het spreekt voor zich dat het steeds een goed idee is om even te luisteren naar het advies van uitvaartverzekeraars, want zij kunnen je bijvoorbeeld interessante tips geven om te besparen op de verzekeringspremie van je uitvaartverzekering, maar los daarvan is en blijft de opbouw van je uitvaartverzekering steeds een zeer persoonlijke keuze.

Kosten advies

Meer over uitvaartverzekeringen