Spaarverzekering

Het is op verschillende manieren mogelijk om te sparen voor je uitvaart. De spaarverzekering behoort tot deze mogelijkheden. Gebruikmaken van een spaarverzekering om te sparen voor je uitvaart is eigenlijk zeer eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. In tegenstelling tot bij een depositofonds is er namelijk geen grote éénmalige inleg vereist. Bij een spaarverzekering wordt er een bepaald bedrag per maand betaald en dat gedurende de volledige looptijd van de verzekeringsovereenkomst. Wil je graag meer te weten komen over de spaarverzekering? Lees dan snel verder en ontdek er alles over!

Er zijn op de markt diverse spaarverzekeringen terug te vinden die zich naar eigen zeggen specifiek richten op het overlijden van de verzekeringnemer. Dat is op zich perfect mogelijk, alleen is dat vaak niet echt het geval. De meeste spaarverzekeringen die door uitvaartverzekeraars worden aangeboden hebben het klassieke spaarverzekering karakter. Met andere woorden de basisvoorwaarden verschillen eigenlijk nauwelijks. De looptijd van een dergelijke verzekering is immers doorgaans vastgesteld op minstens 10 jaar. Eventueel kan je er wel voor kiezen om deze looptijd te verlengen indien nodig. Dat is echter niet alles, want naast de looptijd wordt er doorgaans ook altijd gebruik gemaakt van een vastgestelde rente. Dat is op zich interessant omdat het rendement van de spaarverzekering op voorhand gekend is, maar anderzijds is het wel zo dat er geen gebruik wordt gemaakt van winstdeelname. Daardoor is de kans op een potentieel hoger rendement onbestaande. Een specifieke spaarverzekering voor overlijden biedt je wel een fiscaal voordeel waar je bij een gewone klassieke spaarverzekering uiteraard niet over beschikt.

Bovenstaande doet veel lezers zichzelf ongetwijfeld afvragen of ze er wel goed aan doen om een specifieke spaarverzekering voor overlijden af te sluiten. Bij een dergelijke spaarverzekering wordt er immers vaak slechts uitgekeerd wanneer de verzekeringnemer daadwerkelijk is komen te overlijden. Wanneer je een gewone spaarverzekering afsluit heb je in principe steeds de vrije keuze om het spaargeld op te vragen, althans wanneer de termijn van 10 jaar is verstreken. Wordt het geld vroeger opgenomen, dan bestaat de kans dat je een bepaald gedeelte van de gerealiseerde winst dient terug te betalen en dat is natuurlijk niet zo interessant. Hoe dan ook, wanneer je een klassieke spaarverzekering met een hogere rente vindt, dan is het misschien wel interessanter om deze af te sluiten.

Meer over uitvaartverzekeringen