Uitvaartverzekering oversluiten of niet?

Het oversluiten van een uitvaartverzekering is mogelijk maar kan ook kosten met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van het afkopen van een uitvaartverzekering. Enkele verzekeraars rekenen kosten bij het afkopen van een verzekering. Vraag hier eerst goed naar bij je huidige uitvaartverzekering. 

Andere mogelijkheden dan oversluiten zijn er ook. 

Je kunt de bestaande verzekering ook veelal premievrij maken. Dan blijft een deel van de verzekering bestaan maar betaald u geen afkoopkosten en premie meer. Zo is het afsluiten van een nieuwe verzekering toch in veel gevallen weer gunstig. 
Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering is het ook goed om na te gaan wat voor dekking de bestaande uitvaartverzekering heeft en wat er over blijft na het premievrij maken. Hierop zou je een goede keuze kunnen maken om juist een uitvaartverzekering in geld of een natura uitvaartverzekering af te sluiten.

Vervolg stappen bij het afkopen of stopzetten van je uitvaartverzekering.

Nadat je de bestaande verzekering stop hebt gezet of hebt afgekocht zou je de nieuwe verzekering in kunnen laten gaan. Let goed op voordatje de bestaande verzekering gaat stoppen of afkopen dat je wel geaccepteerd gaat worden bij de nieuwe verzekering.  Een betere gezegde;  “men moet geen oude schoenen wegwerpen voordat met nieuwe heeft”.  

Dus voordat je de oude polis stop gaat zetten. kijk eerst naar een nieuwe verzekering. Let goed op welke vorm je wenst te verzekeren. Is dit een natura uitvaartverzekering of een uitvaartverzekering in geld. Heb je de keuze gemaakt, kijk dan goed wat de eventuele afgekochte of stop gezette polis nog waard is en pas daar je nieuwe verzekering op aan. Zorg dat je nabestaande voldoende middelen hebben om je uitvaart te verzorgen. 


Voorbeeld

Stel je hebt je bestaande uitvaartverzekering premievrij gemaakt. Deze polis blijft dus bestaan en zou een waarde van € 3.000,- vertegenwoordigen. Je wenst jezelf te verzekeren voor een bedrag van in totaal € 9.500,-. Sluit dan bij de nieuwe verzekeraar het aanvullende deel af. Maak daarbij de keuze voor een van de twee uitvaartverzekeringsvormen.  

Bereken uw premie bij een van onderstaande uitvaartverzekeraars
De Dela uitvaartverzekering
Logo Monuta
Oversluiten uitvaartverzekering

Meer over uitvaartverzekeringen