Uitvaartverzekering wordt steeds populairder

De voorbije jaren werd het reeds duidelijk dat steeds meer Nederlanders er voor kozen om een uitvaartverzekering af te sluiten. In het jaar 2014 raakte bijvoorbeeld bekend dat zomaar even 70 procent van de Nederlanders een uitvaartverzekering hebben. Ook vorig jaar kozen heel wat Nederlanders er opnieuw voor om een uitvaartverzekering af te sluiten wat maakt dat het totaal voor wat het jaar 2016 betreft rond de 75 procent is gelegen. Zomaar even drie vierde van de Nederlanders ouder dan 21 jaar beschikken tegenwoordig over een uitvaartverzekering. Door de jaren heen is de uitvaartverzekering dus telkens populairder geworden, maar toch zijn er ook een aantal structurele wijzigingen gebeurd die op z’n minst opvallend te noemen zijn. We hebben deze actuele trends met betrekking tot de uitvaartverzekering even voor u op een rijtje gezet in dit artikel.

 

Natura uitvaartverzekering veruit het populairst

Enkele jaren geleden vond er een behoorlijke onderlinge concurrentiestrijd plaats tussen de natura en de kapitaal uitvaartverzekering. Tegenwoordig lijkt die strijd helemaal te zijn gewonnen door de natura uitvaartverzekering. Hier ligt volgens heel wat verzekerden het feit dat er een inflatie garantie wordt gewaarborgd van aan de basis. Een dergelijke garantie ontbreekt immers tot vandaag de dag bij de kapitaal uitvaartverzekering. Met andere woorden, stijgt het kostenplaatje van een uitvaart, dan stijgt de prijs van de kapitaal uitvaartverzekering gewoon mee waardoor deze na enkele jaren aanzienlijk hoger kan uitvallen.

 

Meer vraag naar crematie

Eveneens een opvallende vaststelling is dat steeds meer mensen er voor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten met het oog op een crematie. Een crematie lijkt ook vooral onder jonge mensen die een uitvaartverzekering afsluiten zeer populair te zijn. De iets oudere generatie blijft evenwel nog steeds in het merendeel van de gevallen opteren voor een klassieke uitvaart, maar ook binnen deze doelgroep is het aantal crematies door de jaren heen gestegen. In principe heeft het indekken van een crematie in plaats van een klassieke uitvaart geen grote impact op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor de uitvaartverzekering die u wenst af te sluiten.

 

Ook steeds meer jonge mensen kiezen voor uitvaartverzekering

Een ander fenomeen dat we vandaag de dag kunnen vaststellen is dat niet alleen mensen op latere leeftijd er voor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten, ook steeds meer jonge mensen zijn bewust bezig met de kosten die hun uitvaart voor bijvoorbeeld de partner of de kinderen met zich mee kan brengen. De leeftijdscategorie tussen 18 en 30 jaar blijft uiteraard het laagste aantal uitvaartverzekeringen afsluiten. De categorie van tussen 30 en 50 jaar is goed voor meer dan 50 procent van alle uitvaartverzekeringen en is daarmee op overtuigende wijze de grootste groep. Naar verwachting kiest zo’n 5 tot 7 procent van de jongeren jonger dan 30 er tegenwoordig voor om een uitvaartverzekering af te sluiten. Deze cijfers kunnen evenwel een enigszins vertekend beeld geven omdat bij sommige jongeren er sprake is van mee verzekering onder de uitvaartverzekering van de ouders.

 

Uitvaartverzekering afsluiten anno 2016

Zou u er ook graag voor willen zorgen dat uw nabestaanden niet moeten opdraaien voor de kosten die uw uitvaart met zich meebrengt? In dat geval is het afsluiten van een uitvaartverzekering anno 2016 nog steeds zeer interessant. Bovendien is het mogelijk om een keuze te maken tussen een periodieke en een eenmalige premie wat er voor zorgt dat dit type verzekering ook nog eens uitermate betaalbaar blijft. Vooraleer een uitvaartverzekering af te sluiten wordt het wel steeds aangeraden om een vergelijkingtussen de verschillende uitvaartverzekeraars uit te voeren. Zo bent u altijd verzekerd van de best mogelijke uitvaartverzekering tegen de meest interessante prijs.

Meer over uitvaartverzekeringen